Monday, August 11, 2008

NUIVA 2008

NUIVA 2008 on nyt sitten nuivittu. Kuusi urhoollista nuivaa lähti taipaleella ja kuusi pääsi myös perille. Pyöräilymatkat vain olivat vähän eri mittaisia ;) kuten alkuperäisessä kutsussakin lukee. Kolme hurjaa veti täyspitkän reitin, joka tällä kertaa oli arviolta 135 km (Allahin Pebbuh kirotkoon rikkinäiset matkamittarit!!)

Keli oli kohtuullinen, matkaseura oli hauskaa, Teiskossa on paljon mäkiä ja perse tuli kipeäksi. Matkan varrella oli monia mielenkiintoisia paikkoja ja hauskoja sattumuksia, joihin ehkä palataan jossain vaiheessa kuva- ja/tai videoreportaasin muodossa.

Nuivat liikuntatalkoot jatkuvat ehkä vielä tänä syksynäkin. Ensi kesäksi on jo suunnitteilla vaikka mitä ja lisääkin saa ehdottaa. Taistelu jatkuu.

============================

NUIVA 2008 (Näsijärvi UImatta VAstapäivään) -superviikonlopun ohjelma:

lauantaina 30.8. klo 9 Näsijärven ympäripyöräily (40, 60, 80 tai 140 km)

lauantaina 30.8. klo 20 sikajuhlat Plevnassa (nesteytys, syödään sikaa)

sunnuntaina 31.8. klo 16 nurmikenttien shakkia Pyynikin kentällä, Saints - Trojans (eli siis mennään katsomaan amerikkalaista jalkapalloa)

Jokainen voi halunsa mukaan osallistua johonkin tai kaikkiin ylläolevista tapahtumista. Lisätietoa tämän postauksen kommenteissa, päivityksiä tilanteen mukaan.

Pöytävaraus tehty Plevnasta n. 15 hengelle. Pöytä on ylätasanteella salin perällä, eli samassa paikassa kuin viimeksikin.

Jenkkifutisotteluun mahdollisesti menemisestä sovitaan sitten erikseen Plevnassa.

Alustava suunnitelma:

9.00 lähtö Tammelantorin suihkulähteeltä

reittiä Teiskontie-Aitolahdentie kohti Teiskoa. Aitolahden kohdalla kurvataan pieni ylimääräinen koukkaus vasemmalle Aitoniemen idyllisiin maisemiin. Tätä reitin osuutta ei pysty ajamaan, jos ei tunne sitä etukäteen. Jos siis joku haluaa polkea kovempaa kuin minun vaatimaton vauhtini, kannattaa mennä suorinta (isoa) tietä Kämmenniemeen. Jossain vaiheessa porukka todennäköisesti kuitenkin hajoaa vauhdin mukaan pienempiin porukoihin, mutta Kämmenniemen jälkeen reitti on hyvin selkeä ja minulta saa karttoja.

Ensimmäinen huoltotauko Kämmenniemessä 30 km jälkeen.

Kämmenniemestä jatketaan isoa tietä Velaattaan, jossa tauko legendaarisen maitolaiturimuseon kohdalla. (Kapeen kierros jätetään pois, koska se olisi tuonut yllättävän paljon eli 10 km matkaan lisää.)

Pidempi tauko joko Muroleen kanavalla (60 km) tai Kurussa (80 km). Kurussa on ruokailumahdollisuus. Loppumatka onkin sitten melko tylsää ja puuduttavaa polkemista Ylöjärvelle ja takaisin Tampereelle. Kurusta Ylöjärvelle kannattaa ajaa Mutalan kautta, ennen kuin kyseinen paikannimi kielletään (eli sitä vanhaa tietä Ylisten kautta).

Matkaa kertyy kaikkine mutkineen reilut 130 km.

Lyhyempiäkin osuuksia voi tehdä, esim.
Aitolahteen ja takaisin n. 40 km
Kämmenniemeen ja takaisin n. 60 km
Kuruun ja pyörä bussin kyytiin n. 80 km

Marssivauhti pidetään hitaan toiminnan joukkojen luonteen mukaisesti hyvin rauhallisena, sellaista reilu 20 km/h maisemienkatseluvauhtia, eli keskinopeus on alle tuon. Ahterin lepuuttamistaukoja on tarkoitus pitää paljon ja matkaan on aikaa koko päivä. Retken jälkeen sitten Plevnassa perinteiset sikajuhlat, eli vapaamuotoista sian syöntiä ja nestetasapainosta huolehtimista.

Tavoitteena on leppoisa koko perheen kuntoilutapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita poliittisista näkemyksistä, sukupuolesta, uskonnosta, ihonväristä, viritteisyydestä tai tukan pituudesta riippumatta. Jos uskonnollinen vakaumuksesi ei salli pyöräilyä, niin tule edes Tammelantorille heiluttamaan sellaista "Leikatkaa pää irti niiltä jotka pyöräilevät" -kylttiä.

Järjestäjien taholta on näillä näkymin järjestetty HUOLTOAUTO, joka kerää mahdolliset romut ja raadot reitin varrelta. Eli jos pyörä hajoaa tai pohje kramppaa, niin sieltä korvesta pääsee kyllä pois. Huoltotiimi jakaa urheilujuomaa taukopaikoissa (Kämmenniemi, Muroleen kanava, Mutala). Huoltoauton bensoihin saa halutessaan osallistua muutamalla eurolla.

Varustus: normaali hitaan toiminnan pyöräilyvarustus, eli polkupyörä, maastopuku ja sukset. Millainen on hyvä polkupyörä? Tietenkin samanlainen polkupyörä kuin Jussi Halla-aholla, joka on tulossa mukaan kovalla asenteella: se 130 kilometriähän mennään niin että heilahtaa! ;)

Kyseessä on normaali hitaan toiminnan joukkojen harjoitus, josta myönnetään lopullisen voiton jälkeen yksi korvaava kertausharjoitusvuorokausi.

Ilmoittautumisia, kysymyksia ja kehitysideoita voi laittaa kommentteihin. Myös sähköpostitse voi kysyä lisätietoja.

102 comments:

reino said...

Lonerider (Vieraskirjassa)

Viesti : 140 km on Teiskonkin mäkisissä maisemissa aika veto sellaiselle, jonka perse ei ole ajosta raudoittunut. Puhutaan kuitenkin saman mittaisesta legistä mitä Ranskan ympäriajoissa on. Kaksipäiväisenä toi lenkki olisi ihan mielekäs ajaa.
==================

Itseäni kiinnostaa tuo yksipäiväinen nimenomaan sen takia, että se on tällä hetkellä oman suorituskyvyn äärirajoilla tai itse asiassa yli. ;)

Kaksipäiväinen on harkittavissa, mutta sitten kaivataan konkreettisia ehdotuksia (ja varmoja sitoutumisia että kuka lähtee kaksipäiväiselle), että missä yövytään.

En kyllä usko, että se toinen päivä on jumittunein lihaksin ja krapulassa yhtään sen helpompi kuin kertarykäisy. ;)

Kellään mökkiä Näsijärven pohjoispäässä?

Ciclista said...

Muuten olisin tullut mielelläni mukaan, mutta tuo keskari 20 km/h on valitettavasti rajoittava tekijä. Siinähän 140km pikkurupeamaan saa tuhraantumaan koko päivän... Eikä siis ihan oikeasti noin hiljaa fillarilla pääse kuin 15% nousua.

reino said...

No mutta Ciclista, hauska tappa vanha tuttu!

Eikös me jo sovittu, että sä annat tasoitusta ottamalla oikein mehevän latinoperseen tarakalle kyytiin? Ja voit sä sen kierroksen nopeammin polkea, jos siltä tuntuu. Jos menet kierroksella ohi, niin kyllä netsi nöyrtyy. Ja jos menet kahdella kierroksella ohi, niin se todistaa vääjäämättä, että minä olen kaikessa väärässä aina.

Anonymous said...

Siis voiko alkoholisoitunut ja katkeroitunut vanha pieru olla mitenkään oikeassa?
Ei oikein nappaa yksin ajella. Sitä varten ei viitsi jonnekin manseen matkailla.
Ja teidän nöyrtymiseksi ei kovin suurta fyysista rasitusta tarvita. 2 vrk riittäisi, ja 99% itkisi äitiä apuun.
Mutta ainahan voi käydä kylvämässä nastoja tielle ;)

reino said...

Ciclista: "Ei oikein nappaa yksin ajella."

No mutta mähän jo lupasin, että sä saat ottaa sen muhkean latinopyllyn tarakalle kyytiin kaveriksi. Se voi siinä sitten huudella sulle carambaa kannustukseksi. :)

Turkulaine said...

Onko noin tuo 140 km suurinpiirtein lyhin reitti mennä Näsijärven ympäri?

Onko ulkomaakuntalaisia ilmoittautunut ja missä he mahtavat bunkata? Turusta tullessa pitäisi olla fillareineen perjantaina Mansessa eli kaksi hotelliyötä, ellei rintamavastuussa olevat anna tukeutumistilaa lattialtaan.

Sunnuntaina tietenkin mentäisiin katsomaan kun Troijalaiset pistävät Pyhimyksiä nurmeen, eikö juu?

reino said...

140 km on aika lailla lyhin. Meillä Tampereella on pitkiä järviä. Mutta otetaan ensi kesänä Turussa joku Rymättylän ympäriajo, joka päättyy Naantaliin terassille kahdeksi päiväksi. ;)

Turusta ehtii kyllä lauantaina:
07:05 Turku 08:47 Tampere InterCity2 905 Polkupyöräpaikka Paikka leikkitilan vieressä
Ei vaihtoja Kesto: 1:42

Näillä näkymin mun lattialla rötköttää IDA, joten sinne ei mahdu.

Huokeaa majoitusta Tampereella tarjoaa esim. Omenahotelli. Huoneeseen saa tunkea niin monta kuin mahtuu, ja käsittääkseni ainakin 3 mahtuu vaivatta.

Ja voisihan sitä sunnuntaina käydä sitten katsomassa nurmikenttien shakkia.

Anonymous said...

reikäpääreino kirjoitti:
"No mutta mähän jo lupasin, että sä saat ottaa sen muhkean latinopyllyn tarakalle kyytiin kaveriksi. Se voi siinä sitten huudella sulle carambaa kannustukseksi. :)"

Sille täydelliselle pyllylle on mulla vielä ollut muutakin käyttöä ja paljon.
Mutta ymmärrän, että reikäpääreinon diabeteksen kalvamaan ihraruhoon ei ihan heti sellaisia ajatuksia enää ilmaannu.
Mutta pillu tekee niin niin hyvää, jos muistat nuoruudestas...

Turkulaine said...

Antakaa nyt Ciccelistan kerrankin kuittailla rauhassa ja päteä, kun usein tilaisuutta ei tule. Jos hengenlahjoja on suotu noinkin niukasti, on ihan hienoa että sentään osaa vatkata munamankelia kunnolla.

Anonymous said...

Oot vaan kateelline ;)

reino said...

...reikäpääreinon diabeteksen kalvama ihraruho... khi hi hi...

No niin, asiaan: varmoja osallistujia ei ole vielä kuin minä ja Urogallus.

Entäs lyhyemmille pätkille? 40 km perhelenkki Aitoniemeen ja takaisin. Tai joku reilut 60 km Kämmenniemeen ja takaisin. Siinäkin tulee nähtyä kauneinta Teiskoa jo kovasti.

Muroleen kanava on vähän sellainen point of no return, että sen jälkeen on sama vaikka jatkaa katkeraan loppuun. Tai sitten heittää pyörän bussin kyytiin Kurussa. Kurusta lähtee ainakin klo 17.05 bussi Tampereelle.

Anonymous said...

Arvasinhan mää, et teistä ei oo edes 100 km ajamaan... :)) Et voi olla parempi kuiteskii, että ette suotta rasita rapautuneita ruhojanne.
Keskittykää vain valittamiseen ja itkemiseen netissä. Se on kuiteski se ominaisuus millä elämässä menestyy ja saa ees jotain aikaanki.

reino said...

Heh, nähtävästi idioottien varalta pitäisi kaikki asiat kirjoittaa mahdollisimman selkokielisesti.

Siis: varmoja osallistujia koko 140 km kierrokselle ei ole vielä kuin minä ja Urogallus.

Samalla lähtölaukauksella osa porukasta voi lähteä lyhyemmällekin retkelle, jos kiinnostaa.

Tällä hetkellä ainoa, josta takuuvarmasti ei ole Näsijärveä kiertämään 30.8. on Ciclista. :)

Anonymous said...

Kyl mää voin lähtee, mut sit ajetaan keskarilla 35 km/h ja yhdellä kaffeepaussilla.

Siinäkin vauhdissa ehditään keskustella avoimesti ja asiallisesti tuosta tärkeästä asiasta, eli maahan jo muuttaneiden pilkkaamisesta, panettelusta, solvaamisesta ja miten muu kansa kiihotetaan tuolle kannalla.

Turkulaine said...

Minä tulen messiin, mutta näkisin ettei minun kitkapyörälläni ajeta ensimmäiseltä kertaistumalta 140 km. Vaikka muuta urheilua harrastaakin. Myös paremmin asiaa tunteva tuttu vakuutti minut että asianmukainen maantiepyörä ja totuttelua vaaditaan tuohon matkaan.

Kannattaisin kovasti sellaista 60 km lenkkiä näin aluksi. Jos liian helppo voitto maistuukin happamalta, ei mikään estä järjestämään lisää vaativampia liikuntasuoritteita kaikille avoimessa ja aidosti syrjimättömässä hengessä.

Anonymous said...

looseri!

Turkulaine said...

Me kaikki tiedämme että olet kova pyöräilijä, Ciccelsson. Kovempi kuin muut täällä. Annoin jo siitä krediittiäkin, joten jospa nyt vaan myhäilisit asiaa itseksesi.

reino said...

No niin, eli 60 km reittiläiset kääntyvät paluumatkalle kohdasta Placemark 5 Kämmenniemi, joka on myös ensimmäinen huoltopiste. Ne jatkaa jotka jatkaa.

Kun menomatka Kämmenniemeen tapahtuu rantojen pikkuteitä pitkin, niin paluumatkalla voi sitten polkea isoa tietä (saat kartan), jolloin ei tarvitse koko matkaa mennä samoissa maisemissa.

Mä luulen, että moni muukin on kiinnostunut tuosta lyhyemmästä vaihtoehdosta. Pääseepähän aikasemmin terassille.

Mää ja Ciclista vedetään täyspitkä ja keskustellaan samalla rakentavasti siitä, että minkä ihmeen takia se kuvittelee, että mua kiinnostais sen muija pätkän vertaa. Kiihottumisista nyt puhumattakaan. :)

IDA said...

Edelleen huoltojoukoissa. Ilman ylipääsemätöntä syytä varmasti.

Sanotaan vaikka, että teräslonkalla saa polkea vain arkisin, virka-aikana.

Anonymous said...

Hahaa!
Homma kuituu taas kasaan ennen kuin on alkanutkaan. Mutta ei mitään uutta teitin porukoissa.
Jatkakaa!

Ja kyl mää tiiän miks reinosta ei ole ollut naisille mitään iloa enää pitkään aikaan.

reino said...

Hyvää psyykkausta tulee Ciclistalta kyllä. :)

Älä Ciclista sitten ota sitä ihan kapearenkaisinta maantiepyörääsi. Osa reitistä kulkee sorateillä. Ja painotan sanaa sora.

Siitä noin 60 km Kämmenniemen pyörähdyksestä tulee kiva reitti. Pikkuteitä sinne ja isoja takaisin. Suositellaan kaikille vähemmän treenanneille.

Dr. Doctor said...

http://www.youtube.com/watch?v=2CTPLUcQAjk&feature=related

lot said...

Aika hervoton matka, mutta olisi sitä hauska koittaa. Lot-monte-mies sanoo siis (joskin moni-optionaalisesti) reissulle "kyllä".

reino said...

Hieno homma, lot.

Kerkiätkö Tampereelle jo aamuysiksi, jos laitetaan lähtö siihen? Meinaan Turkulaine ehtii junalla ysiksi Tammelantorille.

Matka on jonkinmoinen, mutta kuten todettu, niin siinä on noita lyhyempiäkin vaihtoehtoja, joten tien päällä voi sujuvasti päättää, että mihin asti omat rahkeet ja into riittävät.

Me ollaan Ciclistalle jo hävitty tää kisa ;) vaikka se ei uskalla edes paikalle, joten voidaan ihan hyvin keskittyä hauskaan yhdessäoloon ja joukkuehengen rakentamiseen.

Anonymous said...

Kyllähän muuten tulisin, mutta tuo mateluvauhti kammoksuttaa. Eikä 140km matkanakaan vaikuta erityisen haastavalta. 4-4,5h ajo-aika.
Toisaalta olisi hauskaa tulla teille kuittailemaan. Mutta kun tiedän mikä teidän henkinen kapasiteetti on, niin joku kuitenkin taas olisi tehtailemassa tutkintapyyntöjä, uhkailemassa, yms.
Ja en tiedä onko se jatkuva itkuvirsivalituksen kuunteleminen maahan jo muuttaneiden kauheudesta niin antoisaa. Ja epäilemättä 50 km kohdalla viimeistään alkaisi valitus mihin sattuu, kolottaa jne. Kun minusta ei irtoa teille oikein sääliäkään saati työntöapua.
Pikku hiekkaosuudet ei haittaa. Sellaisia teidä on ajettu maantiefilolla ennenkin, jos ei kauhean pehmeää ole. Ja jos on, niin sitä varten on olemassa cyclocrossari. Tai ainahan voi juostakin.

Anonymous said...

Juu ja haastan Halla-ahon, Teemu Lahtisen ja Johannes Niemisen mukaan 140km ajoon!
Siinähän pitäisi olla suomen sisu -tiimi, jaka heidän omien sanojen mukaan pystyy ihan mihin vaan... Niin kai tollainen muutaman tunnin rypistyskin onnistuu.

lot said...

Yes-yes, aikainen lähtö on hyvä. Tulen joko autolla tahi junalla.

Pyörässä on aika paksut renkaat (city-maasturi) ja näinollen vierintävastus kohtuullinen. Kun olen ajanut parinkympin matkoja, keskinopeus on siinä vähän kahdenkympin päälle. Jos polkee raivolla souraa ja tasaista, pääsee vähän yli kolmenkympin. Että sitä mukaa.. :)

Anonyymille, joka uhoaa vetelevänsä 140km 4-4,5h:ssa: tule ihmeessä mukaan. Me itkuvirsilauletaan ja tehdään niitä tutkintapyyntöjä joka tapauksessa IHAN KOKO MATKAN AJAN, joten mikset tulisi mukaan kokemaan kyytiä kylmää? Voidaan opettaa sinulle meta-purnaamista.

Toinen vaihtoehto on tietysti se, että kyhäät pienet tienvarsipommit siihen puoleenväliinmatkaa ja vapautat Uuden Uljaan Suomen häijyistä nuivailijoista.. :D

Turkulaine said...

Kylläpä joku jaksaa hehkuttaa sillä, että on kova jossakin jutussa. Aika sietämätön luonne. Eikä lainkaan ymmärrystä että monille meistä elämä ei ole kilpailemista vaan viihtymistä.

No, yritetään sitä 140 km matkaa kuitenkin. Ja nähdään vaan ysiltä, mutta odottakaa nyt hetki jos en kerkiä torille juna-asemalta minuutilleen.

Nesteestä vielä. Mikäli nestehuolto on epävarmaa, kannattaa ottaa paljon vettä reppuun. Hyvä olisi jos harjoituksen vääpeli pakkaisi huoltoautoon vettä.

Anonymous said...

Viihtymistä ;)

Jaa. Minulle on jäänyt sellainen vankkumaton kuva teistä, että elämässä kun ei oikein muuten ole kärsimystä, niin sitä järjestetään lisää pientarointiin ja itsesääliin perustuvalla joukkosuggestiolla.
Mutta kaipa joku voi sitäkin kutsua viihtymiseksi... Tapansa kullakin vapaassa maassa.

Mutta nythän on mahdollisuus näyttää hieman sitä henkistä kapasiteettia. Kyllä rapakuntoinen nettinatsikin aina yhden 140km rypistää, jos on yhtään sisua. Periksiantajia kyllä riittää, ja se on helppoa kuten sensurointikin.

reino said...

Ciclistan ankara psyykkaus alkaa tuottaa tuloksia! Yhä useammat alkavat sisuuntua ja tähtäävät täyteen 140 km matkaan. Hyvä peli, Ciclista!

Käytännön järjestelyistä ehdotan, että ensimmäinen itkuvirsi kajautetaan komeasti Tammelantorilla jo ennen lähtöä. Ja tutkintapyyntöjä tehdään jokaisen vastaan tulevan postilaatikon kohdalla.

Huoltoautoon varmaan otetaan sekä urheilujuomaa että puhdasta vettä. Matkan varrella on kyläkauppoja, vessoja ja jopa ruokailumahdollisuuksia (Kuru).

Jussi Halla-aho on jo ilmoittanut tulevansa mukaan. Teemusta ja Johanneksesta en tiedä.

Mutta jos haastaa jonkun, niin eixe tarkota, että pitäis itsekin olla paikalla? ;)

Anonymous said...

Totta kai tulen mukaan!! Mietintäni on ollut vain sellaista kiihottavaa propagandaa, kun ei teitä läskiperseitä muuten saa netistä itkemästä pois.

Anonymous said...

Haaste koski vain 140km matkaa. Ei pitäisi olla ylivoimainen tehtävä edes paatuneimmalle nettinatsille.

lot said...

Höh, miten pyöräily muka vaikuttaa siihen, että voi tai ei voi olla samaan aikaan netissä? Ottaa vaan sopivat grpsihärpäkkeet mukaan, niin voi pyörän selästä suoltaa kaikesta ärsyttävästä vastaantulevasta tauhkaimesta sekä spostitettavia tutkintapyyntöjä ynnä sähköisiä rikosilmoituksia.

Vääränvärinen maitolaituri tai maitolaiturin omistaja -> rikosilmoitus.

Siili- tai ankka- tai muu uhriryhmäperhe ylittämässä tietä suojatiettömällä katuosuudella -> tutkintapyyntö.

Kurussa myytävä bisse liian lämmintä tahi nakkiperunasalaattimössö liian kylmää -> kenttäoikeuden jakama pikatuomio.

Tai jotain.

Hmm, ehkä tässä on kehittymässä jotain ihan uutta. Nettinatsit siirtyvät reaalimaailmaan. Tuleeko meistä reaalinatseja?

Turkulaine said...

"Tuleeko meistä reaalinatseja?"

Tarkoitat siis ratseja? Tuttavallisemmin raxi.

lot said...

turkulainen: "Tarkoitat siis ratseja? Tuttavallisemmin raxi."

Molemmissa on aavistuksenomaisen verran väärinymmärrtyksen mahdollisuutta. Ajatteles nyt, miten pahasti seuraavat vanhat suomalaiskansalliset ja siksi arvokkaat sanonnat tärväytyisivät:

"Lähetään ool-jyy-cän-iittiin Raxiin"

tai

"svdu, ajoin sataavittäkyt ja suoraa ratsiaan".

Molemmat lauseet konnotoituisivat järjettömiksi ynnä käyttökelvottomiksi. En voi kannattaa ehdotustasi. Ehdottaisin ennemminkin lyhytmuotoa:

Reaalinatsi -> Reanisti. Ei ole yhtä hyvä ja iskevä kuin "Netsi", mutta aika kelpoisa silti.

Anonymous said...

Epäilen suuresti teitin kykyä toimia mitenkään reaalimaailmassa. Sen verren tuntuvat nuo fobiat ja ahdistukset päässeen teitin piireissä valloilleen. Mutta mikäpä siinä onkaan nauttia mielenterveysongelmista.

Anonymous said...

Taitaa käydä taas näin:

http://reinoblog.blogspot.com/2007/06/kmyis-nsijrven-ympripyrily.html

reino said...

Nooh, katotaan ny miten siinä käy. :)

Hommahan on vasta alkutaipaleellaan, joten voi hyvin olla, että varsinaisesti pyörän selkään ei päästä kuin vuonna 2010. Mutta toisaalta infernaalinen nousu saanee aikaan sen, että vuoteen 2015 mennessä kämyisä pyöräilytapahtuma ohittaa suosiossa jopa Pirkan pyöräilyn.

Näin se homma etenee.

urogallus said...

Ilmoittaudun sitten tässä virallisessa ketjussakin.

Kuinka monta meitä on lähdössä pitkälle lenkille? Neljä vai enemmän? Neljä olisi kyllä sopivan ilmestyskirjallinen luku kämyratsastajille. Nimet voisivat sitten olla Fobia, Piilohomous, Diabetes Kakkonen ja Alkoholismi.

Kiitokset kannustuksesta sinne Jyskylän suuntaan. Toivottavasti rottasaaliit ovat olleet hyviä tänä vuonna!

IDA said...

"Kuinka monta meitä on lähdössä pitkälle lenkille? Neljä vai enemmän? Neljä olisi kyllä sopivan ilmestyskirjallinen luku kämyratsastajille. Nimet voisivat sitten olla Fobia, Piilohomous, Diabetes Kakkonen ja Alkoholismi."

Raamatulliseen ideaan sopiikin hyvin, että Harmageddonissakin kaiken taustalla valvovat pyyteettömät huoltojoukot.

Ehdotan, että ilmiannot ja tutkintapyynnöt tehdään matkan aikana ehdottoman anonyymisti.

Anonymous said...

Luulempa, että i drink alone sensuroi taas itse itsensä pois koko hommasta.
Ja sitten marmattaa koko ajan jostain vitun sananvapaudesta.

IDA said...

Itseään sopii sensuroida. Julkaisupakkoa ei ole.

Joka tapauksessa sinuakin autetaan, kun kosminen oikeus katkoo ketjusi tai kaataa sinut ojaan.

Anonymous said...

juu juu, tottahan toki. Ja onhan se kiva, että meillä kunnon isänmaallisilla kansalaisillakin on hupia, kun paniikki ja hysteria iskee pikku huumorista.

Vehkeet ei reistaile. Gummista saattaa välillä ilmat tulla väärälle puolelle, ja sen vuoksi varagummi ja pikkupumppu kulkee aina mukana.

IDA said...

Kuka nyt mitäkin huumorina pitää.

Mielikuva kunnon isänmaallisesta kansalaisesta kurkkimasta vähemmistövaltuutetun selän takaa on kieltämättä hauska.

Ainakin viisi polkijaa siis jo koko matkalle.

Anonymous said...

Vähemmistävaltuutetun takaa..? Buaahh!!

reino said...

Voisitko Ciclista valita tuon Name/URL-kommentointivalinnan ja kirjoittaa aina nimesi.

Asiaa tuntemattomille tiedoksi, että kaikki nuo anonyymit nillityskommentit tulevat yhdeltä ja samalta pyöräilyn erikoisasiantuntijalta, jota meidän pieni pyöräretkemme tuntuu kovasti harmittavan.

Tänä viikonloppuna muuten oltiin äärinuivan porukan kanssa Pohjanmaalla vähän erilaisten urheiluharrastusten parissa. Kylläpä olikin mukavaa. Nyt olo on väsynyt mutta onnellinen.

Johannes Nieminen said...

Joudun tuottamaan pettymyksen. En ole tulossa, vaikka hommasinkin polkupyörän. Sovittu jo keväällä, että olen tuona viikonloppuna itäisessä Suomessa, joissain Nilsiän ja Rautavaaran maastoissa :)

Oula Lintula said...

Taidanpa tulla mukaan.

Koko kierros toki.

Anonymous said...

reino erehtyy jälleen... Ei minua teidän pyöräretkenne harmita. Päinvastoin! Olenhan kovasti yrittänyt (tosin laihoin tuloksin) provosoida nettinatseja äh! maahanmuuttokriittisiä mukaan ko. retkelle.
Ajattele asiaan minun kannalta. Saan koko matkan vapaasti vittuilla teille mahakkaille, alkoholisoituneille ja ihan saatanat rumille nettinatseille äh! maahanmuuttokriitikoille.
Tosin sen verran olen nettinatseista äh! maahanmuuttokriitikoista oppinut, että suurelle osalle taitaa viime tipasssa tulla ns. force majeyre, eli nuha tmv. Ja homma kuihtuu taas.
reino voisi oikeastaan tehdä listan sitovista ilmoittautuneista.

PS.
Tiesin, että Johannes ei kykene... on vissiin kirjastomatematiikan tunti.

PSS.
Miksi pitäisi jokin nimimerkki kirjoittaa? Kaikkihan kuitekin tietävät kuka on kyseessä. Turha on turhaa, ja sitä pitää välttää.

lot said...

Ei ole sitten harmaintakaan hajua siitä, kuka tämä toisinaan-anonyymi-toisinaan-jotain-muuta-taho on, mutta kieltämättä juttua hänellä riittää.

Ja osa siitä on hyvää! Joten:

Voisikos joku aikaansaapa ja näppäräsorminen taho (reino?) tuottaa polkuzembaloa varten yhtenäis-tee-paidat, joiden selässä lukee:

"NUIVA 2008 - Mahakkaat, mielenterveysongelmaiset, alkoholisoituneet, itse itseään sensuroivat, tutkintapyyntöjä tekevät, vähemmistövaltuutetun selän takana kurkkivat, viime tipassa force majeyre:n saavat ihan saatanat rumat reaali- eiku nettinatsit."

Mä ainakin pistäisin päälle.

Jos paitaa ei näy eikä kuulu, pitänee sonnustautua vanhaa hyvään vhm:ään..

Anonymous said...

OHJE PAITAAN:

Käyt ostamassa (tai IDA:n tapauksessa varastamassa) jostain halpahallista valkoisen XXXL -kokoisen paidan ja parin huopatusseja.
Kirjoittelet tuo sinua kuvaavan slouganin mustalla tushilla ja pari natsiristiä vielä punaisella.

Housujahan te ette tarvitse muutenkaan, kun 2 cm kurttuista nahkaa (ja sekin sisäänpäin kääntyneenä) ei varmasti ketää kiihoita.

lot said...

anon: "2 cm kurttuista nahkaa .. ei varmasti ketää kiihoita"

Ei varmaan niin, mutta onkoshan sinulta, rakas välihuomioitsija, jäänyt nyt yksi kokolailla tärkeä asia huomiotta?

Meinaan se, että ei ole tarkoitus kiihottaa ketään muuta. Tarkoitus on kiihottaa itseä. Sillä aivan kuten naiset pukeutuvat vain itseään varten, netsit kiihoittautuvat itseään varten. Ei ole täysin selvää, miksi he näin haluavat tehdä, mutta sillä voi olla jotain tekemistä muinaisen Berserkki-ilmiön kanssa.

Jos näin on (ja pelkään, että on), lienee todennäköistä, että pyöräreissun perimmäisenä tarkoituksena ei ole voitokas perillepääsy ja maaliviivalla tuulettaminen, vaan ennemminkin tahallinen kiviä vasten ajaminen ja ketjujen ja luiden katkominen, perserevähdykset ja kaikenlainen kiihottumista edistävä kurjuudentavoittelu. Mielenkiintoista onkin, mitä sen jälkeen seuraa..

Anonymous said...

Juu. Tiiän, että teillä on niitä "kivaa kavereiden kanssa" -kerhoja.
Tosin 110% todennäköisyydellä nettinatsin ah! maahanmuuttokriitikon kurjuudensietokyky on nolla (0).

reino said...

No aika kurjaahan se on, kun kaikki "kivaa kavereiden kanssa" -kerhon jäsenet ovat mahakkaita, alkoholisoituneita ja ihan saatanan rumia nettinatseja.

Että ei se kurjuudensietokyky siinä mielessä ihan nollaa voi olla.

Mä luulen, että ihan perinteiset VHM- ja Suomen Sisun hippipaidat voisivat olla hyviä pyöräilyasusteita. Painatetaan Harmageddonin äh! Netsigeddonin 4 ratsastajalle vaikka paidat sitten jälkeenpäin sen mukaan, mikä matka on menty, esim.

Nuiva 2008
140/60/25 km kurjuutta

Nuiva 2008
140 km aivan saatanan rumien nettinatsien ihraperseitä

Nuiva 2008
Maisansaloon kaljalle ja taksilla takaisin

"Ylivoimainen este" olisi myös hyvä ylimääräisen kertausharjoituksen nimi. Pistetääs muistiin.

Anonymous said...

"No aika kurjaahan se on, kun kaikki "kivaa kavereiden kanssa" -kerhon jäsenet ovat mahakkaita, alkoholisoituneita ja ihan saatanan rumia nettinatseja.

Että ei se kurjuudensietokyky siinä mielessä ihan nollaa voi olla."

Kurjuus on tälläisissä asioissa suhteellista...
Se 140km varmuudella kiertävien lista vielä puuttuu?

lot said...

Rakas ja parahin anonyymi, sadan ja kymmenen prosentin todennäköisyys on vallitsevassa todellisuudessa mahdottomuus. Niin mukavaa kuin se olisikin, prosentein ei ole mahdollista ilmaista 100% suurempia todennäköisyyksiä.

Hmm. Vai voiko olla toisin? On toki totta, että 110% tuntuu äkkiseltään mahdottomalta, mutta voihan olla, että käytät jotain muuta kuin kymmenjärjestelmää. Ehkä käytät innovatiivisena ja smarttina ihmisenä vaikkapa yksitoistajärjestelmää? Tai mikä gurumpaa, yksi-pilkku-yksi-järjestelmää? Silloinhan mitään ongelmaa ei tietenkään ole. Ja luonnollisestihan on myös niin, että mikä tahansa edellämainittujen järjestelmien monikerta käy ihan yhtä hyvin. Take 22-järjestelmä for an example: tällöinhän 110% vastaa meidän normikuolevaisten todennäköisyyksiksi muutettuna kepeää 50% todennäköisyyttä. Tällöinhän kommenttisi "Tosin 110% todennäköisyydellä .. kurjuudensietokyky on nolla (0)" muuttuu merkityssisällöltään aivan toisenlaiseksi.

Kuinka hassua.

Lisäksi on mielenkiintoista pohtia sitä, oletko kannanvaihdon yhteydessä mahdollisesti Gram-Schmidt -ortonormeerannut nollan tilalle jonkin muun luvun. Tällöinhän nolla ei olekaan "normaali" nolla vaan joku ihan muu luku! Ja vähän ymmärtävä (joskin usein berserkeröivä) netsi entistä enemmän pihalla.

Ai jai, anonyymi. Olet sinä aika vekkuli ja numeroveijari. Tule vaan meidän kerhoon. Sovit sinne hyvin. Ja pääset polkemaan.

reino said...

Omaa kurjuudensietokykyään voi tietysti pyrkiä kasvattamaan vaikkapa lukemalla Ciclistan jatkuvaa valitusta. ;)

Ja edelleenkin jokainen saa vapaasti valita haluamansa matkan ja vauhdin oman kunnon, keliolosuhteiden ja fiiliksen mukaan. Minun ei ainakaan tarvitse todistaa mitään kenellekään muulle kuin itselleni, mutta minähän olenkin jo vanha ja kyyninen.

HUOMATKAA muuttunut lähtöaika: klo 9 startataan. Turun junalta tulijoita odotetaan toki.

Ja allekirjoittakaa adressi:
http://www.adressit.com/ymparileikkaus

Miettikää omalle kohdallenne: miltä tuntuisi, jos siitä kahden sentin sisäänpäin kääntyneestä kurttuisesta nahkasta napsaistaisiin vielä pala pois?

Se vasta kurjuutta olisi.

IDA said...

Sinänsä humoristista ajatella myös sitä, että S-kokoiseen t-paitaan pukeutunut mieskauneuden edustaja on sitova ilmoituslista mukanaan tarkaavaisesti tarkistamassa kaikki matkaan lähtijät.

Hieno reissu varmasti. Ihmetyttää kyllä miksi tämä hemmo ei ole Pekingissä. Kisoissa on paljon tyhjiä ja tylsiä hetkiä.

Anonymous said...

Kyllähän taas yrittelette kovin todistella miten te kykenette. Mutta kuten sanoin, yhtään ei ole edes vielä ilmoittautunut haasteeseeni 140 km pikkumatkalle.
Joten mitä siitä voisi päätellä...

Anonymous said...

110% todennäköisyys on todistettu:

http://sananvapauttaja.blogspot.com/

IDA said...

Tämähän taitaakin olla tosissaan kaikessa muussa paitsi siinä, että tulisi paikalle.

No, jokainen kykyjensä mukaan jne...

Anonymous said...

No ei ole mitään järkeä tulla, jos kerran yksin saa ajella.

reino said...

Ota Ciclista muijas mukaan, niin ei tarvi yksin polkea. Kai sulla kaks pyörää on. Ja kyllähän sellainen rotunainen polkaisee 140 km ongelmitta siinä missä isomahainen ja alkoholisoitunut nettinatsikin.

Hianoja yhteisiä hetkiä kauniin suomalaisen luonnon keskellä!

Anonymous said...

Kun ongelma näyttää olevankin juuri se, että nettinatsesta ei normaalin kaavan mukaan ole polkemaan edes sitä 140km matkaa kevyessä maastossa.
Eikös Soininvaarakin polkenut Nizzaan asti... Ja välissä on sentään vuoriakin,

reino said...

Soininvaara onkin uskomattoman kova!

Siinä jää Isäm maan Puollustajat ja Maaham muuttajien potkia Yhdistys auttamatta toiseksi.

Mutta eihän siinä ole mitään ongelmaa: ota rotunainen mukaan, niin te kaksi voitte pyöräillä rinnatusten kohti auringonlaskua ja jättää pahat nettinatsit puuskuttamaan kauas taaksenne. Eihän siinä ole teille kahdelle mitään ongelmaa. Kaikki on hyvin. Ei tarvitse polkea yksin.

lot said...

Hou hou, leidiis änd tsentlömän. En tiedä teistä muista, mutta viimepäivien kuntokuuri alkaa tuottaa tulosta ja tiukentaa takamusta. Alan jopa suhtautua positiivisin mielin siihen, että pääsisin maaliin asti.

Mitenkäs tuo huoltoauto-asia - onko sen kyytiin mahdollista tuikata reppu, jossa mukana matkanteolle välttämättömiä romppeita? Olisi mukavampaa polkea, kun ei ole reppua selkää kolottamassa.

Anonymous said...

Tarviiko sitä muutakin mukaan kuin juomapullon ja kymppi rahaa?

reino said...

Kyllä varmaan huoltoauton kyytiin voi laittaa kamaa, mutta onko auto aina paikalla, kun sitä kamaa tarvitsisi?

En ole tarkemmin sopinut huoltojoukkojen kanssa, mutta oma ajatukseni oli, että huoltoauto on odottamassa tietyillä juomarasteilla n. 30 km välein ja muuten kulkee missä kulkee.

Välttämättä reissuun ei tarvitse muuta kuin sen juomapullon ja rahaa, mutta itse ainakin ajattelin ottaa repullisen vaatteita vaihtelevien säiden varalta. Helpompaa tietysti olisi, jos omistaisi huipputekniset kuteet, joilla pärjää kelissä kuin kelissä, mutta kun ei. Ja varsinkin hitaan toiminnan joukoilla tuo kelin mukainen pukeutuminen vielä korostuu.

Jaa mitä, vieläkö tässä pitäisi treenaamaankin ruveta? ;)

Anonymous said...

reikäpää reino ottaa tietty kossupullon. Niin ei tuu kulttuuriin kukkasia.

Jussi Halla-aho said...

Heippa, kaikki!

(läts läts)

Vaikka olen isomahainen ja läskiperseinen, olen pyöräillyt usein 60 kilometrin reissua Espooseen ja takaisin. Sen verran ainakin lupaan jaksaa. Lisäksi olen melko etevä puristamaan irti kaikki olemattomat voimavarani, joten en minä ainakaan reesinä keskeytä.

Aiemmista reissuistani oppineena kehotan kaikkia ottamaan useita t-paitoja mukaan. Jos selässä on reppu, selkä hikoilee aivan saatanasti (ainakin jos on ihraperseinen), minkä huomaa tauoilla laittaessaan kamoja takaisin selkään.

Siis kello 9 jo lähtö? Jopa on aikataulu.

reino said...

Kilohaili!

Tervetuloa mukaan!

Koska ihraperseet tarvitsevat paljon aikaan kaikkein yksinkertaisimpienkin asioiden suorittamiseen, lähtö on jo klo 9. Ugh.

Anonymous said...

Herrajee sentään! Kokonaista 60km. OH HOH!
Luulen, että juttu on kuin kalasaalis, mutta on se 30km sentään melkoinen saavutus ko. herralle. Ei uskois millään!
Kuka vielä käyttää T-paitaa liikuntavaatetuksena? Haloo, nyt on vuosi 2008 ei 1970.
Mitä jos sataa, tai tuulee. Tuleepi vilu, kun tehot ei kuitenkaan riitä kehon lämmittämiseen. Ja sitten kun tulee vilu, niin tulee se kuuluisi viikatemies, eli noutaja.
Minä en ainakaan teille raakkiautoa tilaile.
Nähdään ysiltä. Kamera tulee mukaan, ja videoklipit yms. nettiin.

Heikki said...

Koska lähtö on noinkin aikaisin, niin olen valmis majoittamaan lauantain ja sunnuntain välisen yön lisäksi myös perjantain ja lauantain välisen yön ajaksi pari ihmistä luokseni tänne Hervantaan. Majoitusta voi kysellä mailaamalle osoitteeseen Heikki.P.Luoto( at)gmail.com

Olen lupautunut huoltojoukkoihin, mutta jos huollossa on riittävästi ihmisiä, niin voisin osallistua pyöräilyyn, sillä viikko sitten juoksemani Helsinki City Marathonin rasitukset eivät vaivaa enää. Pyöräni ruosteisten ketjujen heikoin lenkki on toiselta puolelta murtunut, joten ketjut pitäisi vaihtaa.

reino said...

No niin, hieno homma, maratoonari-Heikki mukaan pyöräilemään. Kyllä siellä huoltoporukassa on riittävästi väkeä muutenkin.

Tästähän oli tosiaan puhetta, että vaihtokampetta kannattaa ottaa, jos ei omista huipputeknisiä pyöräilyasusteita. Ja kuten Ciclista tuossa ylempänä ystävällisesti ja asiantuntevasti totesi, niiden huippuasusteidenkin toiminta perustuu pitkälti siihen, että kropassa riittää tehoja pitämään tasaisen kovaa vauhtia päällä.

Meillä hitaan toiminnan joukoissa filosofia on vähän toinen. :)

Ciclista said...

Näyttää vakavasti siltä, että haasteeseen 140 km kevyeen lenkkiin ei kukaan kykene?
Johannes tapansa mukaan vetoaa kiireisiin kirjastossa. Ja herra Halla-aho ei kykene kuin 60km lasten matkaan.
Lahtinen ei vielä ole vastannut, mutta tuskin hänestäkään on lyhyehkölle sotilaalliselle fillarimarssille lähtemään?

Joten voinko nyt perustellusti todeta, että järjestönä suomen sisu ei kykene tai välitä kunnioittamaan edes omaa nimeään.. Joka ei kylläkään yllätä.

reino said...

Mitä sä ny horiset? :)

Eihän kukaan ole vielä osoittanut pystyvänsä yhtään mihinkään. Edes siihen lastenmatkaan. (Ja ihan pikkulapsille on vielä se 35 km vaihtoehtokin!) Pyöräilyhän on vasta ensi viikonloppuna. Lauantaina ysiltä.

Sitä en tiedä, miten Suomen Sisu mitenkään erityisesti tähän liittyy. Tapahtumahan on avoin kaikille osanottajille pyöräilykokemukseen, kuntoon tai t-paidan väriin katsomatta.

Hieman nyt suvaitsevaisuutta peliin, Ciclista!

lot said...

anonyymääjä: "Kamera tulee mukaan, ja videoklipit yms. nettiin."

Juma, hyvä idea. Josko kohta voi olla niinkin, että pelkkää kymmentuntista pyöräilyä voipi olla vähän tylsää kuvata.

Hmm..

Pitäisiköhän meidän aina kameran läsnäollessa laulaa lurittaa joku menevä pyörärytmi ilmoille? Tulisi parempi video. Ehdotan näin alustavasti Moottoripyörä on moottoripyörää ja tietysti jääkärimarssia. Suvivirsi (uncut version) olisi muuten hyvä, mutta nyt ei ole enää suvi. Ensimmäinen värssy pitää tietysti vetäistä heti matkan alussa. :D

Anonymous said...

Ei koko päivää kuvata, parhaat palat vain. Olen nimittään 110% varma, että kahden tunnin ajon jälkeen alkaa se tuttu itkuvirsivalitus.
suomen sisu liittyy asiaan niin, että eräille suomen sisun jäsenille on esitetty leikkimielinen haaste 140km pyöräilystä.
Sisuhan on sitä suomalaista kovaa kulttuuria parhaimmillaan. Ja nythän näyttää siltä, että haaste ratkeaa maahanmuuttomyönteisen ihmisen hyväksi jo ennen itse fillarointia. Vaikka eihän siitä mitään epäselvää ollutkaan.

reino said...

Tooootta kai ratkeaa. :)

Sitähän mä tässä olen koko ajan hakenutkin, että jos Ciclista polkee paremmin kuin sisulaiset, niin sillähän se on todistettu: Suomi tarvitsee vähintään 2 miljoonaa maahanmuuttajaa kehitysmaista.

Näin yksinkertaista se joskus on.

Tuo marssilauluajatus on hyvä. Tulee hienoja videoita. Nettiin. Kun reino vielä viimeisillä voimillaan verta oksentaen örisee, että Syvä iskumme on, viha voittamaton...

Oula Lintula said...

Tulipa mieleen, että reisun jälkeen saattaa olla nihkeä olo.

Poikkeaisiko paluumatkalla vielä Rajaportin saunalla vaatteiden vaihdolla ja pesulla?

Vai kävisikö vaan järvessä?

reino said...

Olo voi olla vähän nihkeä, juu. ;)

Rajaportin sauna on yksi hyvä maalivaihtoehto. Tosin silloin ei kannata pitää turhaa hoppua, koska se aukeaa lauantaisin vasta klo 14.

Halukkaat merkitsevät itselleen tiedoksi:
http://www.pispala.fi/rajaportinsauna/sauna.html

Retkeä varten kannattaa opetella valmiiksi niitä teemaan sopivia marssilauluja. Jos esimerkiksi kupsahtaa ojan pohjalle väsymyksestä tai suunnattoman pahuutensa takia, niin sieltä kannattaa laulaa videoimaan rientävälle Ciclistalle, että "Shaat multa horshman, se netsin ruushu on..."

lot said...

Henkilökohtaisesti tykkään Sörnai Gusha:sta. Osaan jopa soittaa sen (joskin yksisormisesti) pianolla. Ottaako joku pianon muuten mukaan? Olisi päheetä, jos huoltoauto olisi sellainen pick-up-foordi, jonka lavalla olisi piano tai harmooni sekä tietysti soittaja. Ehkä pari tanssitypyä myös. Jos Ciclistan tytsällä on tanssigeeni, niin voinee osallistua. Aina kun poljin alkaisi painaa, mutkan takaa pelmahtaisi paikalle voimia-antava huoltotanssiauto.

Me like.

Takaisin lauluvalintaani: Vaikka kyseessä ei olekaan voimia-antava, ylevä ja perinteikäs marssilaulu, vaan turmiollisiin elämäntapoihin viettelevä juomalaulu, hoilottaisin sitä mielelläni silti. Vanhojen venäläisten luritusten mukanaantuoma melankolia on omiaan kurjuudellistamaan ja synkeyttämään poljentoamme..

reino said...

Tajusin juuri pahimman puutteen, mikä meillä on: meillä on mukana yksi maahanmuuttomyönteinen ihminen, mutta ei yhtään maahanmuuttajaa.

Jos Ciclista olisi suostunut ottamaan muijansa mukaan pyöräilemään (tai edes tarakalle), niin heidän voittonsa olisi ollut ikäänkuin rakkauden (love) voitto pahuudesta (netsismi). Miten romanttista olisikaan ollut katsoa, kun Ciclista tsemppaa rotunaistaan voittoon Hämeen jylhissä maisemissa. Ja yhdessä he polkevat kohti laskevaa aurinkoa jättäen pahat puuskuttavat ihrapersenetsit kauas taakseen.

Mutta nyt meillä ei ole ketään. Ei edes pyöräilevää bongorumpuorkesteria. Ei värejä, ei värinää, ei rytmiä.

Jos olisin tiennyt, että Ciclista on ainoastaan maahanmuuttoystävällinen mutta ei oikeasti edes tunne ketään maahanmuuttajaa, niin olisinhan minä voinut pyytää tuonne pari ulkomaanpelleä mukaan polkemaan. Jopa ehkä ihan oikean neekerin.

Anonymous said...

"Kun reino vielä viimeisillä voimillaan verta oksentaen örisee."

Nyt sulla reino on kyllä aivan liian isot luulot itsestäsi. Olen aivan varma, että sinä et itseäsi tuohon pisteeseen saa millään ilveellä, ei sitten millään.

Ja mitäpäs sitä marssilaulua pohditte.. johan teillä on se takuuvarma itkuvirsivalitus ihan luonnostaan.
Ottakaa vaikka "vieraskirjasta" tai suomen sisun tarjoamasta keskustelupalstasta (jolla ei ole kuulemma mitään tekemistä suomen sisun kanssa??) printit, ja hoette niitä jos/kun kykenette muulta valitukselta.

IDA said...

"Retkeä varten kannattaa opetella valmiiksi niitä teemaan sopivia marssilauluja. "

Otetaanko huoltoautoon audiolaitteisto mukaan? Kaiuttimet perävaunuun jne...Tulisi vähän "Reclaim the Roads" meininkiä mukaan.

IDA said...

"Olisi päheetä, jos huoltoauto olisi sellainen pick-up-foordi, jonka lavalla olisi piano tai harmooni sekä tietysti soittaja."

Juu. Tämä on kyllä huomattavasti parempi idea.

reino said...

Kyllä joku megafoni olis kiva, jos jollain on. ;)

Ja minähän saan itseni verta oksentavaan örinäkuntoon helpostikin viimeistään Plevnassa, jonne tein juuri pöytävarauksen n. 15 hengelle klo 20 alkaen. Pöytä on samoilla seuduilla kuin viimeksi, eli salin perällä ylätasanteella.

Johannes Nieminen said...

Ciclista, Johannes ei nyt vetoa kiireisiin kirjastossa, vaikka lomaa edeltänyt viikko oli todella kiireinen. Työnkuva muuttui sellaiseksi, ettei ylitöiltä voi välttyä.

Tosiaankin, olen nyt lomalla. Tämä loma on näin myöhään siksi, että olen jo aikaa sitten sopinut menoa tulevaksi viikonlopuksi. Tai itseasiassa vain vastaan minulle annettuun kutsuun. Ciclista, olit kutsussasi myöhässä, muuten näkisimme Tampereella.

Ota niitä kuvia ja videopätkää. Hyvä, että matkassa on sinun kaltainen valokuvauksen ammattilainen.

Turkulaine said...

Mulla on paraatipaikalla kahden hengen (ja sängyn) hotellihuone. Toinen yöpyjä meni sukulaismajoitukseen eikä yhden hengen huoneita ollut enää saatavilla. Viidelläkympillä siis irtoaa yöpaikka ja aamiainen lähellä Plevnaa, rautatieasemaa ja seuraavan päivän pallopeliä.

reino said...

Päivitin tuota suunnitelmaa. Kapeen kierros jää pois mutta vastapainoksi Aitoniemessä kolutaan alkumatkasta paljon jänniä pikkuteitä.

Kävin tänään tiedustelemassa tuon alkupätkän, eli ajoin pikkuteitä Kämmenniemeen ja sieltä isoa tietä takaisin. Siitä tuli ihan mukava 60 km lenkki, jonka huonompi kuntoinenkin pistelee menemään vaivatta.

Itselläni oli pientä krapulan poikasta, joten hiki lensi jo ennen kuin ehdin kämpiltä Tammelantorille. 10 km kohdalla kurkkuun meni kärpänen, joka lamautti minut täysin. Mutta kyllä se siitä sitten alkoi sujua, kun krapula vähän hellitti. Nyt olo on pienen reippailun jälkeen todella hyvä, ja lauantaina varmasti vielä parempi, kun pääsee kunnolla zombirytmiin. Tosin jos vauhti on yhtä hidas kuin tänään, en taida ehtiä sinne Plevnaan ihan kahdeksaksi. ;)

Se Aitoniemen kierros on todella kiva reitti, vaikka itse kehunkin. Tarjolla on kauneinta maaseutua, heposia, ylväs lehmä, pelloilla märehtivät kurkiaurat, vesieste ja pelottavia pupuja sekä monia hulppeita kesähuvilan paikkoja.

Kysymyksiä asiantuntijoille:
- Ajotietokone lakkasi toimimasta, kun irrotin etupyörän kuljetusta varten. Pääyksikköön tulee valot, mutta se ei noteeraa sitä pinnoissa pyörivää mötikkää mitenkään. Onko tässä joku jekku vai olenko mä vaan repinyt ne johdot taitamattomasti kosketushäiriöön?
- Onko joku tosi näppärä säätämään Shimanon ketjuvaihteita? Ei muuten, mutta matkanteko olisi sujuvampaa, jos etuvaihteen ykköselle vaihtaminen toimisi eikä tiputtaisi ketjuja. ;) Eihän tuo näin pientä reissua estä, mutta kiva jos sen saisi kuntoon.

Lauantaiksi on luvattu ihan kohtuullista keliä, vaikka huomenna täällä sateleekin. Hyvältä näyttää kaikin puolin.

Jussi Halla-aho said...

Turkulaine: Kuten sähköpostissani ainakin yritin sanoa, sinäkin voit tulla sukulaismajoitukseeni. Talo on tyhjänä viikonlopun.

Ja kuten reinolle äsken viestittelin, vuoden ensimmäinen aivokuume/keuhkosankkeri iski toissapäivänä. Tänään olen vielä aivan paskana (kuumetta ja räkää), mutta jos huomenna näyttää paremmalta, olen edelleen mukana.

IDA said...

Aloitan tyylipuhtaasti hitaan siirtymisen kohti Tamperetta. Kouvola on läpäistävä silmät ja korvat suljettuina, koska siellä levitetään musiikkia, jota ei sovi kuulla. Lahtea en uskalla vielä edes ajatella.

Ellen ole yhdeksältä lähtöpaikalla ei tarvitse odotella.

reino said...

Hä hää, kyllähän sä olet yhdeksältä lähtöpaikalla, koskapa mä potkin sut aamulla ylös.

Turkulaine said...

Soitin juuri VR:lle kun en ole koskaan ennen matkannut pyörän kanssa junassa. Hyvä että soitin, koska kävikin ilmi että pyöräpaikka on varattava etukäteen. Sain varausnumeron jolla lunastan aamulla sekä oman että polkupyöräni lipun.

Eli junallatulijoiden kannattaa varmistaa ettei jää menopeli kyydistä.

Anonymous said...

Tervehdys kaikille pyörillä hulluilijoille!

Valitettavasti en ehdi Näsijärvireissulle, mutta hyvällä tuurilla voin olla ysiltä pitämässä palopuheita ja/tai valamassa toivoa Pitkän (Pyörä)Marssin lähtijöille. Sikailtaan tulen.

T: Tuumailija-Pasi

urogallus said...

Tuolla Scriptan puolella jo ilmoittelinkin, että joudun jättämään pyöräilyt ja possuilut väliin. Pitäkää hauska reissu - lihaa säästämättä ja insuliinista tinkimättä.

Jussi Halla-aho said...

Ajoin juuri koelenkin kotoa kaupungille, matka 1 km. Yskin verta, ja joka paikkaan sattui. Olen siis täydessä iskussa huomista varten!!

Turkulaine said...

Sunnuntain peli olikin siirretty lauantaille, josta oli jätetty kätevästi informoimatta sen kummemmin. Pahoittelut jos joku tuli turhaan Pyynikille.

Muuten kiitos kaikille mukanaolleille, oli rento ja reipas meininki.

Matias said...

Hirmuinen rääkki. Mutta hauskaa oli. Reinolle ja raadonkerääjille ja mehunannostelijoille ja tsemppareille ja ihan kaikille mukana- tai hengessäolijoille ISOT kiitokset :)

Jussi Halla-aho said...

Kiitos minunkin puolestani! Voisivatkohan Heikki ja huoltojoukkueen miehet postittaa minulle ottamiaan valokuvia. Yritän laatia videopätkistä ja still-kuvista jonkinlaisen nuivan koosteen.

Missä on Ciclista?

Oula Lintula said...

Kiitellään täällä kerran vielä. Seurasta ja huollosta lähinnä. Emmää yksin ois viittiny...

Anonymous said...

Mestari kohtaa fariseukset:


Heikelä - Linnanahde: Heikelä - Linnanahde studiossa ja vieraaksi olemme saaneet Jussi Halla-ahon. Tervetuloa Jussi.

JH-a: Kiitos, hyvää huomenta kaikille

Heikelä - Linnanahde: Huomenta, olet kunnallisvaaliehdokkaana ja olet filosofian tohtori, kiistatta älykäs ihminen, se mikä etukäteen sussa herättää noitasiä pelon tunteita kun lukee tekstejä vaikka netistä, on se että ääh ääh sanovat että olet rasisti, oletko?

JH-a: En ole missään nimessä rasisti, että. Maahanmuuttoon liittyvät ongelmat on todellisia ongelmia. Me nähdään niitä ongelmia muualla Euroopassa, ne ongelmat ovat kehittymässä meillä ja ne tulee kasvamaan et tuota rasimisanaa viljellään kovin kepein perustein, ja meidän pitäisi keksiä joku yhteisesti hyväksytty määritelmä sille mitä rasisti tarkoittaa ennen kuin me ruvetaan syyttelemään ihmisiä siitä-e. e

Heikelä - Linnanahde: Mitä sun mielestä rasismi on?

JH-a: No rasismi voi tarkoittaa käsitystä erilaisten ihmisrotujen eriarvoisuudesta ja tällaisia käsityksiä minä en tietenkään missään nimessä jaa et ne ei millää tavalla liity maahanmuuttoon ja maahanmuuton ongelmiin.

Heikelä - Linnanahde: Okei. Mutta oot toistuvasti kirjoittanu esimerkiks ää varsinkin muslimien sopeutumisesta yleensäkin Eurooppaan ja nyt ennenkaikkea tottakai Suomeen mikä tässä on nyt sit nii suuri ongelma tässä maahanmuuttajien tänne saamisessa tai laittamisessa?

JH-a: No nämä ihmiset varsinkin muslimimaista Eurooppaan muuttavat ihmiset ni ongelma ongelma on se yksinkertaisesti tulijoiden määrä, valtava volyy-volyymi yhdistettynä siihen että he tulevat kulttuureista joissa monis.. jossa monista meille tärkeistä asioista ajatellaan hyvin eri tavalla kuin meillä ajatellaan esimerkiksi käsityksiä demokratiasta käsityksiä ihmisoikeuksista yksikön vapauksista suhteessa yhteisöön ja uskonnon asemasta ihmisten elämässä naisten asemasta kaikkea tällaista et he tuovat mukanaan tietenkin nämä käsityksensä ja tästähän tästähän Euroopassa Euroopassa nähtävät ongelmat suurelta osin juuri johtuu ja toinen ongelma on se meidän oma suhtautumisemme muslimimaahanmuuttajiin että islamista on tullut sellainen tabu islamia ei saa arvostella siin on varmaan ihan hyvä ajatus taustalla että että ei saa korostaa muslimimaahanmuuttajien tuomia ongelmia ja ettei leimattais heitä ettei eristettäis heitä yhteiskunnasta mut toisaalta se myös auttaa heitä e se myös estää heidän vähentää heidän haluaan tarvettaan integroitua eurooppalaisiin arvoihin.

Heikelä - Linnanahde: Suomi on siis lian suvaitsevainen sun mielestä heitä kohtaan?

JH-a: Kai kaikki Länsi-Euroopan maat ovat tällä hetkellä liian suvaitsevaisia jos suvaitsevaitsuudella tarkoitetaan nimenomaan myötäilyä.

Heikelä - Linnanahde: Okei mitä näille ihmisille pitäis sit tehdä he on ongelmissa omassa maassaan kärsivät siellä mitä pitäskö heiät vaan jättää sinne rakentaa muuri väliin ja ja ampua ne jotka ylittä.. yrittää yli?

JH-a: Ei, mutta jos ajatellaan näitä maita, joista joista Eurooppaan varsinkin suuntautuu tällä hetkellä liikettä esimerkiks Somalia, Afganistan, Irak. Kaikki ihmiset ovat näissä maissa ongelmissa. Et mun mielestä pakolaisuudessa lähtökohtana pitäis olla se että tulijalla on yksilöllinen tarve turvapaikkaan, että hän yksilönä täyttäis turvapaikan hakijan kri... pakolaisen kriteerit saadakseen oleskeluluvan tämähän ei pidä paikkaansa sieltä kyseessä on muuttoliike, sis kansainvaellus ei kyseessä ole yksittäiset ihmiset, jotka pakenevat poliittista vainoa tai jotain muuta vainoa

Heikelä - Linnanahde: Okei, vaan mitä? Mitä tarkotat tällä?

JH-a: Mä tarkotan sitä että muuttoliikkeen syynä ei ole yksilöihin kohdistuva poliittinen vaino, van yksinkertaisesti se, että nämä maat ovat kaaoksessa, eikä me voi..

Heikelä - Linnanahde: Joo, mut nytko

JH-a: Eikä me voida ratkaista tilannetta sillä että me siirretään väestö kaaoksessa olevista maista Eurooppaan.

Heikelä - Linnanahde: Joo, miten tää käytännössä tapahtuu mä en hirveen tarkkaan tunne tätä, mä luulen et aika monella muullakin on ollu vähä niinku musta aukko tän suhteen sivistyksessä eli nyt jos ajatellaan että vaikka Somaliasta tulee pakolaisia meille..

JH-a: Yhm...

Heikelä - Linnanahde: Niin millä päätöksellä, millä perusteella he sitten tulevat tänne. Eiks mä olen kuvitellu aina että on paha olla siellä ja heidät otetaan tänne kunnes sit monta kertaa niitä kotiutetaan takas päin jos olot paranee esimerkiks Balkkanilla on tehty näin.

JH-a: Joo, no Afganistaniin ja Somaliaan ja Irakiinhan Suomi ei palauta yhtään ketään.

Heikelä - Linnanahde: Ikinä, niinkö?

JH-a: No, ymmärtääkseni esimerkiksi Suomesta on onnistuttu 90-luvun alun jälkeen, jolloin somaleja alkoi tänne laajemmin tulemaan, nin täältä on onnistuttu palauttaamaan yksi somalirikollinen Somaliaan

Heikelä - Linnanahde: Yyhm.

JH-a: Ja tästähän käytiin käytiin tuota keskustelua paljon Suomessa somalialaisten nuorisorikollisten karkottamisesta pari vuotta sitten ennenkun islamistivalta Mogadishussa kaatui ja täällä sekä paikalliset somalivaikuttajat että että suomalaiset viranomaiset todistelivat sitä että Somalia on niin vaarallinen paikka ettei sinne voi ketään palauttaa palauttaa edes rikollisia ja sitten ku islamistien valta kaatu kaatu Mogadishussa ni kävi ilmi että siellä on kymmenittäin Suomen kansalaisuuden saaneita somaleita tekemässä kuka ties mitä. Mehän tiedetään että Tanskasta ja Ruotsista on lähteny lähteny somalisyntysiä Tanskan ja Ruotsin kansalaisia käymään pyhää sotaa Somaliaan että mun mielestä maassaolon edellytykset näillä ihmisillä on hieman kyseenalaiset.

Heikelä - Linnanahde: Onks meillä ehkä onks se ongelma meidän päässä pitäskö yhteiskunnan jotenkin terävöittää kynsiään ja siis tsekata tarkemmin onks se oikea ratkaisu et vedetään niinkun törkeästi et ei enää ketään tänne?

JH-a: Ei tietenkään

Heikelä - Linnanahde: Vai oisko se ratkaisu että jotenki sitte saatas paremmin ööö kartotettua ketä tyyppejä tänne tulee ja miten heitä sitten, miten he käyttäytyvät


JH-a: Jos ihminen tulee tulee maahan sillä perusteella että hän tarvitsee turvapaikkaa tai suojelua ni minun mielestä näiden maassa olon edellytykset päättyvät sillä hetkellä jos käy ilmi että nämä ihmiset esimerkiksi lähettävät lapsia vanhaan kotimaahansa oppimaan kulttuuria tai käyvät siellä lomailemassa tai käyvät tekemässä siellä yhtään mitään. Ja ku kuitenkin peruste jolla nämä ihmiset ovat Suomeen tai ylipäätään Länsi-Eurooppaan tulleet on ollut se, että heidän kotimaassaan ei voi olla

Heikelä - Linnanahde: nnnh.

Heikelä - Linnanahde: Jussi Halla-aho, kunnallisvaaliehdokas, filosofian tohtori äääh nyt sellanen kysymys oletko itse öh ollut ulkomailla pidempiä aikoja missään? Vähän niinkun ulkomaalaisena, muukalaisena

JH-a: No pisin aika on ollut, mä olen asunut vuoden Ukrainassa

Heikelä - Linnanahde: Okei. Miten itse koit tuon ajan ööhööh millaista oli asua vieraassa kulttuurissa

JH-a: Se oli hyvin mielenkiintoista, mä panostin paikallisen kielen opiskeluun, yritin hieman niinku kärpäsenä katossa tarkkailla ihmisiä, et mitä he tekevät. Ja yritin yritin kadota katukuvaan


Heikelä - Linnanahde: Okei, ääh nyt ku sä puhut tossa että jos tänne tuodaan pakolaisia meille ja ja ku he tulevat tänne heiän pitäs käytännössä katkasta siteet sinne alkuperäiseen maahan, niin kävitkö kuitenki sen vuoden aikana ni kertaakaan Suomessa tai tuliko edes koti-ikävä?

JH-a: No ei voi sanoa et koti-ikävä tuli et yks pakollinen käynti oli Suomessa mutta mutta mutta mä en ny lähtis vertailemaan tätä. En minä vaadi että siteet pitää katkaista kotimaahan vaan sitä että ihmisen on hyväksyttävä ne vallitsevat talon tavat, joihin hän muuttaa.

Heikelä - Linnanahde: Joo-o

JH-a: Koska täältähän pääsee aina pois

Heikelä - Linnanahde: Kyllä, no tää on selvä. Varmaan kaikille

Heikelä - Linnanahde: Niin se

Heikelä - Linnanahde: Se on ihan päivän selvä

Heikelä - Linnanahde: Varmasti ongelmiakin jokainen on valmis myöntämään, et siinä on ongelmia. Mut Jussi Halla-aho, minkälainen olisi Suomi jos sä nyt pääsisit diktaattoriksi ja öh tekemään omat pakolaispolitiikkasi ja tänne ei vaikka enää sit otettaisi yht'äkkiä enään ketään? Minkälainen Suomi olisi 30-40 vuoden päästä?

JH-a: No minun minun Suo Suomeni ei olisi sellainen jonne ei oteta yhtään ketään. Että minun mielestäni pakolaispolitiikan tarkotuksena on antaa turvapaikka ihmisille, joita vainotaan heidän uskonsa, vakaumuksensa...

Heikelä - Linnanahde: Okei

JH-a: Ihonvärinsä tai minkä tahansa vuoksi

Heikelä - Linnanahde: Okei, he saavat tulla ja sitten kun ikäänkun tilanne kotona rauhottunut ni sit pitää lähtee pois

JH-a: Tämä tämän pitää aina olla lähtökohtana

Heikelä - Linnanahde: Joo, he eivät saa tänne tulla opiskelemaan tai tekemään työtä tai mitään

JH-a: Siis onko nyt kyse turvapaikan hakijoista, vai?

Heikelä - Linnanahde: Esimerkiks joo. He eivät saa siis sun ajatus on kuitenki se he eivät saa jäädä tänne tekemään vaikkapa siivoojan työtä?


JH-a: Siis minun mielestäni Suo.. äääh Suomeen on tervetullut tekemään työtä ja opiskelemaan kaikki joilla on jotain järkevää tekemistä täällä, mut tämä ei ole asian laita Länsi-Euroopassa tänäpäivänä jos ajatellaan maahanmuuttajamassoja jotka syrjäytyvät massoina. Et etnisistä jaoista on tullut sosiaalisia jakoja ja näin on käymässä myös Suomessa.Heikelä - Linnanahde: Meillä vieraana Jussi Halla-aho, tunnettu kiistellyistä kirjoituksista internetissä liittyen maahanmuuttopolitiikkaan. Palataan kohta aiheeseen, puhutaam muunmuassa siitä mitäs mitä pitäis tehdä tälle työvoimalle, meiltähän loppuu väki täälä.


Heikelä - Linnanahde: Jussi Halla-aho vieraana. Tutkija ja kunnallisvaaliehdokas. Onko kunnallisvaalityö muuten jo alkanu?

JH-a: No tuota...

Heikelä - Linnanahde: Eiks tämä ole sitä

He!

JH-a: Tämä on varmaan juuri sitä ja

Heikelä - Linnanahde: Onko Itä-Helsinkiin lähdetty jakamaan flaijereita ja muuta vastaavaa

JH-a: Minä en nyt oikein näe mikä mikä erityinen rooli sillä Itä-Helsingillä on tai pitäisi olla, että kyllä minä olen

Heikelä - Linnanahde: Ahaa oliks tää jotenkin

JH-a: Kyllä minä...

Heikelä - Linnanahde: kirosana, mut noi ylipäätään

JH-a: Ei, ei, ei se ei ole kirosana, mutta mä en nää et Itä-Helsingillä pitäisi olla mitään erityistä roolia, tässähän nämä asiat koskettavat ihan kaikkia, minä olen koko Helsigissä ehdokkaana.

Heikelä - Linnanahde: Mut et sä varmaan sitä voi kieltää että Itä-Helsingissä ehkä tällaisille ajatuksille, joissa sanotaan että muslimi ja muu osasto vek Suomesta nin, saa kannatusta.

JH-a: No eduskuntavaaleissa taisin saada kaikkein eniten ääniä Lauttasaaresta

Heikelä - Linnanahde: Okei, sait hyvin ääniä kyllä eduskuntavaalissa se on pakko sanoa 2200 ääntä oisit voinu mennä läpi jo-jossain muussa tilanteessa

JH-a: Niin..

Heikelä - Linnanahde: Mutta ei sitten kuitenkaan. Hei ööh puhuttiin tossa aikasemmin ja mitä näita tekstejä oon tässä silmäillyt, nin, niin puhut tästä islamista ja ja siitä kuinka se on täysimittaisessa sodassa länsimaailmaa vastaan öh puhutaan näist pilakuvista tai paavijupakasta tai oikeastaan mistä vaan...

JH-a: Hmmrh...


Heikelä - Linnanahde: Nin, allekirjoitatko tämän? Tai näin täällä on poimittu sun tekstistä

JH-a: Joo, mä en sano että jokainen maailman muslimi on täysimittaisessa sodassa, mutta poliittinen islam toki on julistanut sodan ihan suorin sanoin länsimaailmaa vastaan.

Heikelä - Linnanahde: Eööh entäs sitten jos jos ajattelee sitä toisin päin sitä asiaa, voisko länsimaalainen öh maailma olla sodassa islamia vastaan? Joka kerta kun islamilaisesta maailmasta uutisoidaan jotain nin ni siellä on aina joku hullu räjäyttäny itsensä jossain bussissa ja jengiä kuolee, näytetään sotilaita, puhutaan aina terroristeista ni niil on aina joku turbaani päässä ja eh sinänsä sen voi ymmärtää että islamisessa is-lamilaisessa maailmassa hermostuttiin tästä täst
pilakuvahommasta koska se kuitenkin eh jos ajattelee islamilaisia, ni se uskonto on niinku niille niin paljon tärkeämpi asia kuin meille esimerkiks täällä Euroopassa nin niinnitota se loukkaa aika syvältä kun siinä vedettiin pommi turbaanista ja mitä.


JH-a: Joo, no tietenkin voidaan kysyä, sitä että ovatko muslimit kenties omalla toiminnallaan antaneet jotain aihetta tällaseen tällasiin stereotypioihin

Heikelä - Linnanahde: Vai olemmeko me manipuloineet muslimit käyttäytymään niinkuin he käyttäytyvät, jos sä ajattelet vaikka tätä Lähi-Itää, nin nin se on hassu asia että sillä alueella mis näitä muslimeja on ni on sitten nää maailman suurimmat öljyvarannot ja ja jatkuvia sotia olleet. Tässä niinku viime vuosikymmeninä

JH-a: Niin, mä e nyt oikeen ymmärrä tuota ajatuksen juoksua että että että

Heikelä - Linnanahde: Siis tarkoitan esimerkiks nyt vaikka Amerikan Yhdysvallat...

JH-a: Niin...

Heikelä - Linnanahde: Eeh on manipuloineet tiettyjä valtioita sotimaan keskenään, sotimaan toisiansa vastaan ja sen jälkeen Amerikkoja vastaan. Ja aseistai niinkun aseistaneet eri valtioita, nostaneet hallitsijoita valtaan. Tämmöstä. Provosointia.

JH-a: Siis Yhdysvallat ovat manipuloineet öljyä tuottavia valtioita sotimaan keskenään ja sen jälkeen Yhdysvaltoja vastaan. Minun mielestäni tuossa nyt ei ollut järjen hiventä.

Heikelä - Linnanahde: No siis oli

Heikelä - Linnanahde: Kokeillaan toista kautta

Heikelä - Linnanahde: Saanks mä sanoo vielä tähän...

Heikelä - Linnanahde: Joo

Heikelä - Linnanahde: Siis ääh allekirjoitatko sen että he tekivät yhteistyötä Irakin presidentin Saddam Husseinin kanssa?

JH-a: Kyllä, kuten suurin osa suurin osa Euroopan maista juu

Heikelä - Linnanahde: Kyllä. Eli Irak ja Iran sotivat keskenään, jonka jälkeen jossain vaiheessa kelkka kääntyi niin, että käännettiin Saddamille selkä ja soidittiin häntä vastaan...

JH-a: Joo-o

Heikelä - Linnanahde: Tätä tarkoitin tällä, mut siis sä et millään tavalla niinku nää että et länsimaiset ööh tahot oisivat provosoineet tätä islam-konfliktia? Et ne hullut rättipäät vaan keksi tän kaiken?

JH-a: Tää on nyt jotenkin niin erinomaisen vaikeasti muotoiltu kysymys että mun täytyy heittää het het het


Heikelä - Linnanahde: Olet liukas kuin saippua, se on pakko sanoa

JH-a: Ei, ei, ei täs

Heikelä - Linnanahde: Myönnätkö sen?

JH-a: Mä yritän ymmärtää mitä multa kysytään ennen kuin mä vastaan siihen

Heikelä - Linnanahde: Ei ku se on ihan hyvä

Heikelä - Linnanahde: Myönnätkö sen että että tämä terrorismin vastainen sota ja se että etsitään milloin ketäkin islaminuskoista jostain luolasta, niin se palvelee kyllä monella tapaa myöskin Yhdysvaltojen intressejä. Oletko valmis myöntämään sen?

JH-a: Terroristien jahtaaminen varmasti palvelee Yhdysvaltain intressiä, varmasti se palvelee myös meidän intressejämme


Heikelä - Linnanahde: Joo, joo se jos sä kattelet sillä kannalla että

heh-heh-heh-eh-eh-heh

Heikelä - Linnanahde: Millä tavalla se palvelee muuten meidän intressejä se on pakko kysyä

Heikelä - Linnanahde: No ettei ne tuu räjäyttää pommia tohon meiän pihalle sitä sä varmaan tarkotit Jussi

JH-a: Ii siis jotain tällasta mä tarkotin joo...

Heikelä - Linnanahde: Mutta siis näätkö tän niinku esimerkiks öljyn kautta tai tällaisten asioiden kautta et Yhdysvalloilla on intressejä sen öljyn suhteen?

JH-a: Totta kai totta kai totta kai taustalla varmasti on öljy ja taloudelliset intressit eihän tätä kukaan kukaan järjissään oleva ihminen kiistä mutta mun mielestä

Heikelä - Linnanahde: Ja tätä varmaan kollega yritti...

JH-a: Joo, mutta

Heikelä - Linnanahde: että olisiko mahdollista että sekään kuva mitä meille länsimaihin annetaan sieltä muslimimaista ei välttämättä ole se ihan koko totuus

JH-a: Joku voisi tarjota vaihtoehtoisia totuuksia se ei nimittäin riitä että haukutaan länsimaissa ääh muslimeista viljeltävää kuvaa yksipuoliseksi ja stereotypisoivaksi jos ei kerrota mikä se mikä se todellinen totuus sitten on et tuota se että minkä takia muslimimaailma on esillä lähinnä negatiivisissa yhteyksissä johtuu varmaan paljolti siitä että noin yhteiskunnallisessa mielessä siellä ei tapahdu paljon mitään muuta kuin kielteisiä asioita.


Heikelä - Linnanahde: No kyllähän sielläkin ihmiset samalla lailla elää hyppii keinuista ja käy koulua ja

JH-a: Kyllä mutta ei täälläkään tehdä uutisia siitä että että Virtanen käy koulussa tai töissä tai keinuu keinussa

Heikelä - Linnanahde: Mmh

JH-a: Ei nää ole uutis uutisasioita varsinkaan ne eivät ole kansainvälisiä uutisia

Heikelä - Linnanahde: Yy kyllä kieltämättä mut saattaa olla että tälläsiä uutisia kuitenkin sitte korostuneesti halutaan esittää

JH-a: Minkä takia? Kenen edun eti kenen etu se on?


Heikelä - Linnanahde: Onhan se vähän sama aria asia siis jos nyt aatellaan näitä muslimiterroristeja niin kuinka suuri osa muslimeista, kaikista maailman muslimeista on terroristeja ni se on joitain promilleja

JH-a: Joo täl ei ole mitään merkitystä. Siis Britanniassa asuu noin miljoona muslimia ja kyselyissä on käynyt ilmi että noin 20 prosenttia heistä tavalla tai toisella kannattaa tai hyväksyy te-terrorismin politiikan työkaluna. Tää kuulostaa kauhean vähältä 20 prosenttia eli kaheksan kymmenestä Britannian muslimista on niin sanotusti maltillisia mut se äh kakskyt

Heikelä - Linnanahde: Mielenkiintoinen tutkimustulos

JH-a: Mut se ka mut se kakskymmentä prosenttia tarkoittaa kuitenki etsiäo Tampereen verran väkeä jotka on joko valmiita räjäyttämään asioita ajaessaan poliittisia tarkoitusperiä tai ainakin hyväksyy sen ja minun mielestäni tää tää on hirveän huolestuttavaa ja ja kaikkien muslimien ei tarvitse olla terroristeja että mu jotta saavutetaan se tilanne että että militantti islam todellisuudessa hallitsee pelolla länsimaista yhteiskuntaa

Heikelä - Linnanahde: Ni no äh ku tässä on vähä sama asia kun kun jos meillä ajetaan nauhaa jostain jostain hullusta rättipäästä joka ääh aikoo räjäyttää kaikki ja ja perustamme siihen islamkuvamme kun että jos lai jossain islamilaisessa maassa ajettais niinku pätkä jostain uusnatsipomosta joka täällä meuhkaa...

JH-a: Örhmh...

Heikelä - Linnanahde: Siis että se on kuitenki äärimmäisen pieni kansanosa mut mä en osaa tähän sun tutkimustulokseen kyllä sanoa juuta eikä jaata kuulostaa aika rajulta rajulta nää prosentit

JH-a: Joo-o, 60 prosenttia Britannian muslimeista samojen kyselyjen mukaan kannattaa shariaa

Heikelä - Linnanahde: Joo

Heikelä - Linnanahde: Okei, täytyy perehtyä tutkimukseen meil rupee täs vähä aika loppuun. Jussi mut jos kiteytetään vielä, niin kunnallisvaaleissa olet ehdolla...

JH-a: Jooh

Heikelä - Linnanahde: Ja olet sitä mieltä että maahan saa edelleen tulla

JH-a: Kyllä

Heikelä - Linnanahde: Mutta...

Heikelä - Linnanahde: Kunhan ei ole muslimi

JH-a: Ei ei ei se ole näinkään kyllä

Heikelä - Linnanahde: Muslimikin saa maahan tulla, mutta heti pois kun kun tavallaan enää tilanne ei vaadi täällä olemista

JH-a: Minun mielestäni Helsingin pitää olla hyvä paikka asua kaiken värisille kaiken uskoisille joilla on jokin järkevä syy asua täällä, kuten kuten opiskelu työnteko näin edelleen. Mutta minun mielestäni Helsinkiä ei pidä ehdoin tahdoin monikulttuuristaa ja proletarisoida ja rakentaa tänne gettovyöhykettä joka on rakentunut kaikkien Euroopan suurkaupunkien ympärille.

Heikelä - Linnanahde: No,itse et asu getossa, sä asut Eirassa joka on Helsingissä tämmönen hyvätuloisten kaupunginosa

JH-a: Kyllä

Heikelä - Linnanahde: Sulla on kolme lasta, saako Halla-ahoille tulla muslimilapsi leikkimään?

JH-a: Tietenkin saa

Heikelä - Linnanahde: Okei. ääh öö aika kiittellä kohta vierailusta viäl sellainen asia on kysyttävä: olet suorittanut siviilipalveluksen

JH-a: Jo-o

Heikelä - Linnanahde: Saanko kysyä miksi?

JH-a: No se totanoin mitenkähän mä sen lyhyesti sanoisin. Mä olen 19-vuotias ja tein tein sen ratkaisun silloin ja ja jälkikäteen se nyt pidän sitä henkilökohtaisesti huonona ratkaisuna että et tota mut sitä ei nyt takasin saa

Heikelä - Linnanahde: Okei ääh haluaisitko nykyään käydä sitte armeijan niin kuin kunnon miehet, vai?

JH-a: No...

Heh-heh-heh-heeh.

Heikelä - Linnanahde: Silä tehdään pojista miehiä!


JH-a: Joo, jos mä olisin saanut sen pari vuotta myöhemmin sen päätöksen tehdä, niin kyllä mä olisin varmaankin sen ratkaissut toisella tavalla.

Heikelä - Linnanahde: Oukki doukki, kerro vielä Jussi, me tehdään kuitenkin valtakunnallista radiolähetystä, nyt puhuttiin vähän Helsingin asiasta mutko onks tää munmielest sunmielestä tää ongelma ihan koskee Suomea

JH-a: Tää on..

Heikelä - Linnanahde: Kaikkia Suomen kaupunkeja

JH-a: Tämä ongelma on mahdollisesti vielä ajankohtaisempi esimerkiksi Turussa

Heikelä - Linnanahde: Vai pitäisikö jostain Suomen kaupungista tehdä getto

JH-a: Ei tietenkään pitäisi

Heikelä - Linnanahde: Semmonen reservaatti

Heh-heh-heh

Heikelä - Linnanahde: Mut öh äh eh eiks olis paljo järkevämpi eeh siirtää siirtää kansasta kaikki ne ee epätoimivat osat vähän niinku 30-luvun Saksassa, niin niin jonkun näköiseen gettoon ja antaa niitten olla siellä?

JH-a: Ei, tota...

Heh-heh-heh

JH-a: Tota jo..

Heikelä - Linnanahde: Anteex kysymys oli hieman provosoiva

JH-a: Jokainen jokainen kansakunta tuottaa kaikenlaista ainesta tietyn prosentin mut tämä ei tarkoita että epätoivottua ainesta pitää tuoda lisää ulkomailta. Minun mielestäni tästä ei niinku seuraa se

Heikelä - Linnanahde: Joo. Se meiän piti jutellakin vielä ennenku mennään uutisiin nii nopeasti tää työvoimapula täst

JH-a: Joo...

Heikelä - Linnanahde: Ollaan puhuttu paljon eli nyt kansa ikääntyy jää eläkkeelle mistä uudet duunarit

Heikelä - Linnanahde: Ei löydy bussikuskeja ei löydy siivoojia

JH-a: Meillä on Suomessa parisataatuhatta työtöntä

Heikelä - Linnanahde: Joo, mut ei kelpaa suomalaiselle ne työt

Heikelä - Linnanahde: Tsiäl on edelleen

JH-a: Tota...

Heikelä - Linnanahde: Onks se kolkyttuhatta kolkytviistuhatta työpaikkaa koko ajan auki

JH-a: Tuota noin...

Heikelä - Linnanahde: Kun ei haluta tehdä

JH-a: O-ongelma on kai lähinnä siinä että tarjonta ja kysyntä eivät kohtaa, tarvitaan koulutettua työvoimaa, suurin osa työttömistä varmasti on sellasia jotka ei työllisty kerta kaikkiaan tällasessa talousjärjestelmässä, tällasessa maailmassa. Mutta miten sitten voidaan olettaa et kielitaidottomista mo monissa tapauksissa lukutaidottomista, kouluttamattomista maahanmuuttajista

Heikelä - Linnanahde: Heil on usein asenne parempi niin sanottuja paskaduuneja kohtaan suomalaiset ööh...

JH-a: Joo..

Heikelä - Linnanahde: ovat ylimielisiä näit töitä kohtaan

JH-a: Joopa joo, jos nyt ajatellaan taas näitä ongelma ongelmaryhmiä, somali somalialaisia, irakilaisia, iranilaisia, afgaaneja työttömyysprosentti kaikissa tapauksissa yli 50, että minun mielestäni voitas keskittyä siihen että yritettäs työllistää maassa jo olevat maahanmuuttajat ennen kuin ryhdytään haalimaan lisää ainakaan samoista paikoista

Heikelä - Linnanahde: Mut he ovat roskaväkeä ei heitä voi työllistää

JH-a: No tuon sanoi toimittaja, en minä

Heh-heh-heh


Heikelä - Linnanahde: Okei, kokeilin vaan

Heikelä - Linnanahde: Hyvä no mut meiän on pakko lopettaa, tää ois hienoa jatkaa tätä kyllä mutta mut uutiset puskee päälle ööh vaalityö on alkanut Jussi Halla-aho, kiitoksia vierailusta.

Heikelä - Linnanahde: Kiitos

JH-a: Kiitos